Select Page

GRASON

Jarmila Kowolowská

Jarmila Kowolowská je CEO firmy Grason. Grason je platforma pro propojování restaurací a jiných gastro provozů s prověřeným a spolehlivým personálem za účelem krátkodobých brigád a výpomocí.

Jarmila začala již během studií na Vysoké škole ekonomické pracovat v GE Money Bank (nynější Moneta Money Bank) a vydržela tam třináct let, během nichž měla možnost si zkusit i téměř dvouletou práci v Norsku. Do Norska se pak Jarmila vrátila v roce 2013, aby tam rozjela ekologickou myčku aut. V excelu vše vypadalo neodolatelně, ale praxe ukázala, že rozjezd služby potřebuje více času i peněz, než byla Jarmila i její rodina, která zůstala v Čechách, schopna projektu obětovat.

Zkušenost s podnikáním v zahraničí ale byla k nezaplacení, a i díky ní dostala Jarmila nabídku rozjíždět nový projekt Autotým pod hlavičkou Creative Docku. Nyní se naplno věnuje svému novému projektu Grason.

Používání platformy Grason je velmi jednoduché, vystavení nové poptávky zabere jen pár vteřin a následně se na její odpracování přihlásí grasoni (jak číšníkům, servírkám, barmanům a baristům ve firmě říkají).

Restaurace si může dle profilu grasona a jeho nabízené hodinové mzdy vybrat toho nejvhodnějšího. Po odpracování směny si obě strany dají hodnocení, což následně pomáhá grasonům i restauracím při dalších rozhodnutích. Hlavní výhoda, kterou Grason přináší restauracím, je rychlý přístup k databázi zkušených lidí a pro lidi možnost přivýdělku za vyšší hodinovou sazbu, než je na trhu běžné. Navíc se stává, že se spolupráce oběma stranám zalíbí natolik, že vede k trvalému pracovnímu poměru.

Poslechněte si rozhovor s Jarmilou Kowolowskou o startupových lekcích a Grasonu

Další rozhovory v Na vlně podnikání